2010-06-10 09:58:55• hírek • Szatmar.ro

Légy formában a fürdőruhaszezonra

Összeállításunkban olyan gyors tippeket adunk, melyek a legnehezebben kidolgozható testtájakat veszik célba.

Sok nő szó szerint retteg attól, hogyan mutat az alakja a fürdőruhában. Amennyiben szervezetünket méregtelenítettük, megszabadultunk a kellemetlen szőrszálaktól és a bőrünk is felkészült a napozási idény kezdetére, az az érzésünk, még mindig van valami, ami nem tökéletes, ez pedig nem más, mint a megereszkedett fenék, a hurkás has vagy éppen a lötyögő mell.

A megereszkedett fenék vagy laza popsi edzésére a következő gyakorlatokat ajánljuk:

Fekvő helyzetben hajlítsuk térdünket 90 fokos szögbe, majd lábunkat hozzuk csípőszélességnél nyitottabb helyzetbe. Felsőtestünket emeljük meg, könyökünk ragaszkodjon a talajhoz, és alkarral támasszuk meg a csípőt, ez az alaphelyzet. Ezt követően 10 másodpercre feszítsük meg a fenékizmot olyan erősen, hogy az izmokban égető érzést kell éreznünk. Majd engedjük el a farizmot, de maradjunk alaphelyzetben. Ezután újabb 10 másodperces popsiégetés következik, melyet ajánlott legalább 30-szor ismételni. Ha szorgalmasan dolgozunk, ez a gyakorlat megszabadíthat a lötyögő popsitól.

A megereszkedett fenékre jó gyakorlat a támadóállásból történő óriás lépegetés. Álló helyzetből a jobb lábbal lépjünk hatalmasat előre, majd rugaszkodjunk el a bal lábbal és lépjünk egy nagyot előre, támadóállásban ereszkedjünk jó mélyre. Ezt a gyakorlatot célszerű 20-szor ismételni, jó hatással van a fenék alatti haránt combizmokra.

A hurkás has egyik mentőöve az ollózás is lehet. Feküdjünk a hátunkra, a lábunkat vállszélességben nyissuk, a kézfejjel támasszuk meg a csípőt, hogy a derekunkat minél könnyebben tudjuk a földhöz nyomni, majd emeljük meg a lábfejet 10 centire a talajtól. Szélesítsük a terpeszt, majd zárjuk vissza középre. Sarkunk egy percre se érintse a talajt. A kezdők félperces pihenőt is tarthatnak. A lapos hasért meg kell dolgoztatni az egész bordázott hasizomfalat.

Az összedörzsölődő combbelső sokaknak nagy gondot okoz. Megoldást jelenthet a terpeszállás hajlított lábbal gyakorlat. Álljunk a vállszélességnél kissé nagyobb terpeszbe, a térd és a lábfej kifelé nézzen. Hajlítsuk be a lábat úgy, hogy a térdhajlat 45 fokos szöget zárjon. Hátunk maradjon egyenes, miközben a kézfej a térden támaszkodhat. Ezt a mozdulatot tartsuk ki 10 másodpercig, közben erősen feszítsük meg a belső comb izmait, majd emelkedjünk vissza a kiinduló terpeszállásba. A gyakorlatot legalább 20-szor ismételjük meg, ezáltal a belső combizmokat tónusossá tehetjük és megoldhatjuk a belső comb kínos problémáját.

A lötyögő mell kevésbé esztétikus látványt jelent, erre megoldást jelenthet a széles fekvőtámasz. Menjünk le fekvőtámaszba, de a megszokottnál jóval szélesebben támaszkodjunk. Eresszük le a testünk egészen addig, míg az állunk már-már a földet éri, majd nyomjuk fel magunkat. Hátunk és derekunk maradjon egyenes, de a hasunkat ne engedjük ki. A gyakorlatot kezdetben 10-szer ismételjük, de később törekedjünk legalább 40-re, mert ez a fekvőtámasz erősíti a mellizmot.

Rajtunk áll, hogy elvégzünk-e valamennyi gyakorlatot vagy csak a legsürgősebb gyakorlatokra összpontosítunk. Ne feledjük, sokkal magabiztosabban fogunk mozogni fürdőruhában, ha közvetlenül strandolás előtt is tornázunk egy keveset.


Június elején sem késő nekifogni a könnyed alakformálásnak

Június elején sem késő nekifogni a könnyed alakformálásnak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: